JURIU

DORU MITRAN
Doru Mitran este un recunoscut director de imagine și producător. Printre co-producțiile pe care le-a coordonat se numără Gadjo dilo în regia lui Tony Gatlif sau Tu ne marchera jamais seul realizat de Gilles Chevalier. Ca director de imagine a lucrat la peste 40 de filme. Este profesor la UNATC.

 

MICHAEL SARNE
Michael Sarne s-a născut în 1939 în Londra cu numele Michael Scheuer. A luat apoi numele mamei sale De Sarne. Este actor şi regizor. A jucat în Eastern Promises, regia David Cronenberg (2007), Tinker Tailor Soldier Spy (2011), regia Tomas Alfredson, Les Miserables (2012), regia Tom Hooper şi The World's End (2013) , regia Edgar Wright.
A avut succes şi ca interpret pop în 1961 când încă era student. A regizat şi reclame şi a scris şi critică de film în anii 60, mai ales în revista "Films And Filming". A jucat pe scene de teatru. A câştigat mai multe premii, printre care premiul pentru Carieră în film, Teatru şi Muzică. A regizat şi lung metraje, printre care filmul de debut al lui Donald Sutherland, Joanna (1968). Realizează acum un documentar de lung metraj, Geoff in Venice.

 

PHILLIP BERGSON
Student fiind la Colegiul Balliol, a înfiinţat Festivalul de Film de la Oxford, primul eveniment competitiv de acest fel de pe teritorul Marii Britanii, recunoscut de Federaţia Internaţioanală a Producătorilor de Film (F.I.A.P.F.). La absolvire a fost numit de către Sunday Times “Noul critic” şi imediat a început să transmită din studiourile de radio BBC. A luat foarte multe interviuri nu numai pentru BBC, ci şi pentru Radioul Polonez, RTBF (Belgia), France Culture, Radioul Ceh, precum şi Bloomberg TV şi BBC TV. De multe ori a făcut parte din comisiile de concurs, citind scenarii pentru Fondul European de Scenarii şi Consiliul Artelor din Marea Britanie, care se ocupa de fondurile acordate de către Loterie.
A scris o versiune pentru film a operei “Carmen” filmată în Andalucia. A fost selecţioner sau colaborator al multor festivaluri de film din Madrid, Valencia, Las Palmas, Festroia şi , în perioada 2001-2055 a fost colaborator al Muzeului Naţional de Fotografie, Film şi Televiziune (UK) în Yorkshire, unde a pus bazele unui proiect denumit “Eurovision” proiect care a promovat filme noi dar şi filme clasice din toata Europa. Este invitat de multe ori ca lector la Scoala de Film din Praga, precum şi la Universitatea FON din Skopje. A fost membru al multor jurii FIPRESCI dar şi in juriile de la Cannes, Berlin, Haifa şi la multe alte festivaluri. Scrie pentru publicaţii de specialitate.

Ii place să spună “Nu fumez, dar beau cu plăcere palincă”.