Comunicate

Trofeul Ro-IFF 2013 pleacă în Turcia!

Juriul a decis premiile

Bucureşti, 1 septembrie – Juriul internaţional format din Phillip Bergson (critic de film din Marea Britanie), Michael Sarne (regizor şi actor din Marea Britanie) şi Doru Mitran (director de imagine şi profesor universitar din România) au decis palmaresul ediţie a zecea a festivalului (Vama Veche, 21-31 august).

„Un film surprinzător! Povestea conflictuală a două surori ce nu pot trăi împreună, dar nici separat, dintr-un motiv revelat în mod strălucit, printr-o ingenioasă concluzie a acestei extrem de originale drame, impregnată de umor negru”. Aceasta a fost motivaţia juriului pentru acordarea Trofeului Ro-IFF filmului turcesc IMPECABILII / The Impeccables / Kusursuzlar, în regia lui Ramin Matin. Acţiunea filmului se petrece în Cesme, o staţiune din Turcia. În luna mai, două surori din Istanbul – Lale şi Yasemin –, după cinci ani în care nu prea şi-au vorbit, îşi petrec vacanţa în casa d

Citeşte mai mult: Trofeul Ro-IFF 2013 pleacă în Turcia!

   

Ro-IFF se apropie de final!

Filme bune sub clar de lună, în Vama Veche

Bucureşti, 29 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi la Sandalandala din Vama Veche, iar între 21-28 noiembrie la Cinema Union din Bucureşti.

Au trecut deja opt zile în care au fost prezentate filme bune în Vama Veche. Aseară a fost proiectat la Amfiteatru – La Pesărie, ultimul film din competiţie, HAOS ÎN CASBAH / ROCK THE CASBAH, regia: Laïla Marrakchi. Un film minunat despre o familie care se reuneşte pentru trei zile în casa din oraş, ca urmare a morţii tatălui. Se reunesc pentru a-şi aminti de viaţa acestuia şi pentru a deplânge moartea lui, aşa cum c

Citeşte mai mult: Ro-IFF se apropie de final!

   

Juriul Ro-IFF, ediţia a zecea

Filme bune sub clar de lună, în Vama Veche

Bucureşti, 27 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi la Sandalandala din Vama Veche, iar între 21-28 noiembrie la Cinema Union din Bucureşti.

Pentru cele două competiţii tradiţionale ale festivalului, CineBlackSea şi Woman in Cinema, au fost selecţionate nouă filme, unele distinse în festivaluri internaţionale importante şi prezentate în premieră românească, altele, producţii ale anului 2014. La Ro-IFF, aceste nouă titluri vor concura pentru premiul Cel mai bun regizor al fiecărei secţiuni, Cel mai bun actor / Cea mai bună actriţă şi Trofeul Ro-IFF. Anul acesta, cele patru premii vor fi decise de către un juriu internaţional.

Citeşte mai mult: Juriul Ro-IFF, ediţia a zecea

   

Cel mai nou film al Svetlanei Proskurina, în competiţia „Woman in Cinema” la Ro-IFF

Am ajuns la mijlocul festivalului!

Bucureşti, 25 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în Vama Veche şi între 21-28 noiembrie în Bucureşti.

Sub sloganul „Filme bune sub clar de lună, în Vama Veche”, în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi Sandalandala, sunt prezentate filme din selecţia oficială. În primele trei seri ale festivalului, proiecţiile s-au bucurat de mare succes la publicul din Vama Veche.

Citeşte mai mult: Cel mai nou film al Svetlanei Proskurina, în competiţia „Woman in Cinema” la Ro-IFF

   

Competiţiile CineBlackSea şi Woman in Cinema ale Ro-IFF 2014

Palmaresul, decis de juriu

Bucureşti, 24 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în Vama Veche şi între 21-28 noiembrie în Bucureşti.

Sub sloganul „Filme bune sub clar de lună, în Vama Veche”, în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi Sandalandala, sunt prezentate filme din selecţia oficială. În primele trei seri ale festivalului, proiecţiile s-au bucurat de mare succes la publicul din Vama Veche.

Citeşte mai mult: Competiţiile CineBlackSea şi Woman in Cinema ale Ro-IFF 2014

   

Ro-IFF 10 a început!

Festival cu buget mic, dar filme mari

Bucureşti, 22 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, s-a deschis aseară (21 august) la Vama Veche, unde va continua, în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi Sandalandala, până pe 31 august, urmând a fi reluată în Bucureşti între 21-28 noiembrie.

Citeşte mai mult: Ro-IFF 10 a început!

   

Mâine începe Ro-IFF!

Secţiunea Focus

Bucureşti, 20 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF) se va desfăşura în acest an în două etape: între 21 şi 31 august în locaţiile Amfiteatru-La Pescărie şi la Sandalandala, în Vama Veche, şi între 21-28 noiembrie în Bucureşti.

Anul acesta secţiunea „Focus” este adresată Ucrainei, ţară profund marcată de evenimentele din ultima perioadă. Cinematografia din Ucraina este în plină dezvoltare. Din păcate, situaţia politică poate stopa afirmarea internaţională de care trebuie să se bucure filmele din această ţară. În ciuda unor importante producţii, cinema-ul ukrainian a fost caracterizat de multe ori de „lupta” dintre influenţele cinematografice europene şi sovietice.

Citeşte mai mult: Mâine începe Ro-IFF!

   

Ro-IFF 10 se apropie de start!

Festival cu buget mic, dar filme mari

Bucureşti, 19 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape: între 21-31 august în Vama Veche, în locaţiile Amfiteatru-La Pescărie şi Sandalandala, iar în Bucureşti între 21-28 noiembrie.

Citeşte mai mult: Ro-IFF 10 se apropie de start!