JURIU

Adrian Popovici
Producător, regizor, scenarist, membru în formații de muzică rock, Adrian Popovici s-a născut la Timișoara în 1958.
În perioada anilor 80’ a cântat alături de trupe de calibru din scena muzicală românească și din străinătate cum ar fi :”Timpuri Noi”, “Cargo”, “Progresiv TM” si “Classics”.

A semnat regia filmelor „Un acoperis deasupra capului”, „Eva”, “All Gods Children” , “Brâncuşi din Eternitate”, primele două selecționate și premiate la festivaluri de film. De curând a încheiat post-producția filmului „Delfin Pentagon” şi “Femeia cu cravată neagră“

 

Kenith Trodd
Kenith Trodd se bucură de o mare recunoaştere în calitate de producător de film şi televiziune. În timpul carierei a lucrat foarte mult cu Dennis Potter fiind producător, printre altele, ale filmelor Pennies from Heaven, Singing Detective, Blue Remembered Hills dar şi Karaoke and Cold Lazarus, filme ce au avut premiera atât în Londra cât şi la New York. A avut colaborări cu Mike Leigh, Danny Boyle, Simon Gray, Pat O'Connor, Kenneth Branagh, Jean-Luc Godard, Roland Joffe, Michael Apted, Colin Welland, Peggy Ashcroft, Denholm Elliott, Sir John Gielgud, Colin Firth, Helen Mirren and Sally Hawkins.

A lucrat foarte mult pentru BBC dar şi alte televiziuni importante din UK. A fondat Kestrel şi Pennies From Heaven Ltd, primele companii independente de film din Marea Britanie. Companiile sale au produs, printre altele, Dreamchild, Brimstone and Treacle şi A Month In The Country. BAFTA a selecţionat două dintre filmele produse de el şi regizate de către Dennis Potter da făcând parte din “Heritage Screenings”.

Pentru toată activitatea sa a primit premiul BAFTA Alan Clarke dar şi Premiul de Argint al Societăţii Regale de Televiziune. Pentru activitatea sa aprimit şi numeroase distincţii international, precum Prix Italia, International Emmy, Peabody and D.W.Griffiths Award. 2014 şi 2015 au fost doi ani în care şi-a concentrat eforturile pentru realizarea unei retrospective Dennis Potter.

 

Phillip Bergson
Student fiind la Colegiul Balliol, a înfiinţat Festivalul de Film de la Oxford, primul eveniment competitiv de acest fel de pe teritorul Marii Britanii, recunoscut de Federaţia Internaţioanală a Producătorilor de Film (F.I.A.P.F.). La absolvire a fost numit de către Sunday Times “Noul critic” şi imediat a început să transmită din studiourile de radio BBC. A luat foarte multe interviuri nu numai pentru BBC, ci şi pentru Radioul Polonez, RTBF (Belgia), France Culture, Radioul Ceh, precum şi Bloomberg TV şi BBC TV. De multe ori a făcut parte din comisiile de concurs, citind scenarii pentru Fondul European de Scenarii şi Consiliul Artelor din Marea Britanie, care se ocupa de fondurile acordate de către Loterie.
A scris o versiune pentru film a operei “Carmen” filmată în Andalucia. A fost selecţioner sau colaborator al multor festivaluri de film din Madrid, Valencia, Las Palmas, Festroia şi , în perioada 2001-2055 a fost colaborator al Muzeului Naţional de Fotografie, Film şi Televiziune (UK) în Yorkshire, unde a pus bazele unui proiect denumit “Eurovision” proiect care a promovat filme noi dar şi filme clasice din toata Europa. Este invitat de multe ori ca lector la Scoala de Film din Praga, precum şi la Universitatea FON din Skopje. A fost membru al multor jurii FIPRESCI dar şi in juriile de la Cannes, Berlin, Haifa şi la multe alte festivaluri. Scrie pentru publicaţii de specialitate.

Ii place să spună “Nu fumez, dar beau cu plăcere palincă”.