Rockzone

Kurt Cobain

Kurt Cobain wiki commons
(Februarie 20, 1967 – Aprile 5, 1994)

"Am  o zeiţă de soţie care emană ambiţie şi empatie şi o fetiţă care îmi reaminteşte de cum eram eu – plin de dragoste şi veselie, îmbrăţişând fiecare persoană pe care o întâlneşte pentru că ea crede ce toţi sunt buni şi nimeni nu o sa îi facă vreun rău. Şi asta  mă sperie în aşa hal încât nu mă mai pot mişca. Nu pot să nu mă gândesc că Frances poate deveni o fiinţă mizerabilă, distructivă, un rocker al morţii, aşa cum sunt eu."
……………………………………………………………………………………………
"Courtney te rog să continui, pentru Frances. Pentru viaţa ei  care va fi mult mai fericită fără  mine."

"VĂ IUBESC! "

(extras din biletul de adio lăsat de Kurt Cobain)

27 de ani....

 

Jimi Hendrix

Jimi  Hendrix wiki commons
(Noiembrie 27, 1942 – Septembrie 18, 1970)

Orele de dinaintea morţii sale sunt subiectul unor teorii conspirative, mai ales datorită declaraţiilor confuze ale partenerei sale de viaţă din acea perioadă.

A fost cel mai bine plătit artist de la acel moment, care a ţinut capul de afiş La Woodstock în 1969 şi Isle of Wight în 1970, înainte de tragicul său sfârşit, la vârsta de 27 de ani.
 

Jim Morrison

Jim Morrison wiki commons
(Decembrie 8, 1943 – Julie 3, 1971)

Oficial, Jim Morrison a murit la vârsta de 27 de ani în dimineaţa zilei de 3 iulie 1971, în baia apartamentului său din Paris unde locuia împreună cu prietena sa Pamela Courson. Managerul trupei The Doors, Bill Siddons pleacă din Los Angeles spre Paris, dar nu îi vede cadavrul. De ce? Singurele persoane care se pare ca i-au văzut cadavrul au fost un asistent medical şi Dr. Max Vassile, care între timp a decedat. Nu a dat niciodată niciun interviu. Singura lui declaraţie a fost cea conform căreia Morrison ar fi murit din cauze naturale, mai precis din cauza problemelor pe care le avea cu inima, motiv pentru care nu s-a făcut autopsia.

27 de ani ….
 

Janis Joplin

Janis Joplin wiki commons
(Ianuarie 19, 1943 – Octombrie 4, 1970)

Această voce – explozivă, puternică – rămâne printre cele mai distincte în istoria muzicii pop. Erau mulţi care spuneau că atât vocea cât şi trupul nu îi vor rezista dacă  va mai continua să pună atâta presiune pe ele. Răspunsul ei a fost: “Poate nu voi rezista aşa mult precum alţi artişti, dar cred că poţi distruge azi temerile pentru mâine”.

27 de ani….
 

Amy Whinehouse

Amy Whinehouse

copyright Rama / wiki commons

(14 Septembrie 1983 – 23 Julie 2011)

Bodyguardul ei a declarat că a vazut-o cu 3 zile înainte de deces şi părea drogata. În urmatoarele zile părea că băuse. În ziua în care a murit, la ora 2 a.m. “râdea, asculta muzică şi se uita la televizor”. La ora 10 a.m a vazut-o culcata şi  a încercat, fără succes, s-o trezeasca. Nu i s-a părut ciudat pentru că atunci cand Amy pierdea nopţile, se trezea târziu. Puţin dupa 3 a.m a observat că era în aceeaşi poziţie…nu respira şi nu avea puls.

27 de ani…